Szakértelem – igényesség

Üzleti portré

Arra törekszem, hogy portréfotóim egyediséget képviseljenek, és a fényképeken üveges tekintetek helyett életteli sugárzó arckifejezéseket örökítsek meg. Az előnyös vonások megmutatását biztosító speciális tapasztalatom és a csúcsminőségű felszerelésem mellett a minőségi digitális utómunkám garantálja a professzionális portékat.

Akkor érzem sikeresnek a fotót, ha nézőben olyan illúziót kelt, mintha valóban szembe ülne a képen szereplőkkel, és szívesen megismerné őket.

A professzionális portréfotózás három legfontosabb eleme:

  • MEGVILÁGÍTÁS
  • ARCKIFEJEZÉS
  • RETUSÁLÁS

A megnyerő és bizalomkeltő arcképhez mind a három elengedhetetlen. Olyan, mint az a bizonyos három lábú szék, ha bármelyik láb hiányzik, akkor…

 

Játszom a fényekkel

Megvilágítás

A fények és árnyékok megfelelő öszhangja biztosítja az arcforma kirajzolódását, a szemek érvényesülését. A fény minőségének és irányának kiválasztásával képes vagyok kiemelni az előnyös vonásokat.

  • A fényképezés alkalmával az Ön igényeit figyelembe véve és a kívánt stílushoz igazodva, egyedileg állítom be a megvilágítást.

Inspirálom a modelleimet

Arckifejezés

A jó portréképen a háttér és a fény csupán a díszlet, de a főszereplő maga az ember akiről a kép készül. Az igazolványképek személytelenségével szemben az én portréfotóimon visszaköszön a magabiztosság, vidámság, megbízhatóság, életkedv, vagy éppen a szigor és fegyelem.

  • A saját jellemvonásait tükröző portré készítésekor segítek Önnek megtalálni a legkifejezőbb fejtartást, és sugárzó tekintetet.

Művészi karakter formálás

Retusálás

A jó minőségű digitális képalkotás folyamatának nélkülözhetetlen része a számítógépes utómunka. A professzionális retusálás során a részletek finomításával tovább fokozom a képi hatásokat, elkerülve a “szétmaszkírozást”.

  • Aprólékos és igényes utómunkával kiigazítom a képfájlok tartalmát, hogy színvonalas fotókon szerepeljen az Ön portréja is.

Arcképek – üzleti portrék

Földi Pál

Fotográfus